LitteraturStedet

Litteraturen bliver en oplevelse

I LitteraturStedet på Åby Bibliotek er der i 2011 skabt et nyt spændende rum, hvor nyt og gammelt mødes. Her er formidlingen af skønlitteratur i centrum, og en tidssvarende formidling er muliggjort. Det drejer sig om en formidling, der skaber nye oplevelser hos brugerne samt udfordrer, motiverer og inddrager dem.

Hver måned ny temaudstilling

I LitteraturStedet møder publikum hver måned større temaudstillinger som for eksempel Nordisk Råds Litteraturpris, læselyst, English fiction og aktivistiske udgivelsesstrategier. Udstillingerne tilføres kvalitet ved at være gennembearbejdede og have skæve vinkler, og jævnligt samarbejdes der med folk fra byens litteraturmiljø. I udstillingerne kobles den fysiske og den digitale litteratur som en selvfølge og på naturlig vis.

Arrangementer understøtter temaer

Publikum inddrages via ”Opening the book-initiativer” og jævnlige arrangementer. Arrangementerne understøtter temaerne, og det skaber både hos foredrageholdere og forfattere og publikum en ramme og en kontekst, der bidrager til at gøre arrangementerne spændende og levende.   

 I LitteraturStedet er der også etableret udstillingsplads for bogobjekter og andre udgivelser fra small-press forlag samt lyd+litteratur. Det er områder, der udvikler sig i disse år.

Svend Åge Madsen besøgte LitteraturStedet 13. oktober.