Byggepladsen

Det er ikke kun på havnen, det nye bibliotek vokser frem. I forhallen på Hovedbiblioteket blev der i april måned bygget et rum, der frem til åbningen af Multimediehuset i 2014 giver plads til udstillinger og eksperimenter.

På Byggepladsen er der opstillet en række faste elementer, der danner rammen om løbende eksperimenter med betjeningsformer, services, inventar og indretning. Byggepladsen bliver det sted, hvor vi kan fortælle historien om Hovedbibliotekets forandringsproces frem mod realiseringen af fremtidens bibliotek i det nye hus i 2014. Rummet giver mulighed for, at medarbejdere, netværkspartnere og brugere af biblioteket kan gøre erfaringer med, hvad det nye hus kommer til at indeholde af aktiviteter.

Eksperimenterne med indretning og aktiviteter skal sikre, at vi ”lander i løb” og ikke først ved indflytningen skal til at finde ud af, hvordan vi vil bo i det nye hus. Samtidig skaber Byggepladsen sammenhæng mellem det nuværende Hovedbibliotek og byggeriet på havnen. Via fysiske installationer, 3D-modellen, visualiseringer og webcam fra byggepladsen eksponerer vi byggeriet over for brugerne og lader dem løbende følge udviklingen. Vi indretter også et arkitektens bord med tegninger af det hus, der vokser frem i de kommende år