Innovative Projekter

BApps - Biblioteks-apps

Projektet Biblioteks-apps, stiller en app til rådighed for alle landets biblioteker, med funktionalitet så brugerne kan anvende biblioteket gennem deres foretrukne enhed – mobil eller tablet. Fælles Open Source udvikling af ny funktionalitet vil komme alle biblioteker til gode.

BibOS

Målet for projekt BibOS er at tilbyde biblioteksbrugerne et moderne og sikkert Open Source operativsystem, som er nemt at bruge, på alle computere der er tilgængelige for brugerne.

BPI - Biblioteksproduceret indhold

BPI-projektet vil gennem redaktionelt samarbejde og en it-løsning, gøre det let for bibliotekerne at dele indhold til deres websites med hinanden – til gavn for både biblioteker og brugere.

Byggepladsen

Byggepladsen er et laboratorium og eksperimentarium, der skal gøre Hovedbiblioteket klar til Dokk1.

Digiform

Digiform udvikler digitale installationer, der profilerer bibliotekernes digitale ressourcer.

Projektblog: itklik.wordpress.com

Ding2tal

Ding2tal er en responsiv og udbredt website-løsning til bibliotekerne, bygget på Open Source og som vil blive en del af Danskernes Digitale Bibliotek.

EAwareness

EU-projektets formål er at fremme udbredelsen af og skabe opmærksomhed om og opbakning til kulturarv-databasen Europeana blandt offentligheden, kulturarv-institutioner og politikere.

ec.europa.eu/information_society/apps/projects/factsheet/index.cfm?project_ref=297261

eMusik

eMusik er et samarbejde på tværs af bibliotekerne, der guider brugeren til fjerne hjørner på nettet, der handler om musik (blogs, musik streaming services, videoer, kunster-websites osv.)

emusik.dk

eReolen

eReolen tilbyder en bred vifte af e-bøger og giver alle registrerede biblioteksbrugere mulighed for at låne e-bøger. Bøgerne kan streames online eller brugerne kan downloade dem til deres enheder.

ereolen.dk

Finurlige Fakta

Finurlige Fakta har samlet en database over små sjove bidder af viden leveret af bibliotekarer fra hele landet, og som fungerer som inspiration på forskellige måder.

finurligefakta.dk

Gaming - når biblioteket spiller med

Gaming – når biblioteket spiller udforsker og tester to gamingfelter, spiludvikling og spilmiljø, hvor biblioteket på relevant vis kan gøre sig gældende samt har behov for mere viden.

gamerlibrary.ning.com

Gymnasieprojekt

Gymnasieprojektet er et tilbud til de almene gymnasier i Aarhus - et nyt, samlet og ensartet koncept vedr. samarbejde om udvikling af informationskompetencer hos eleverne. Konceptet er særligt målrettet styrkelse af elevernes informationskompetencer i arbejdet med de store tværgående opgaver.

Indholdskanalen 2.0

Relevant information om bibliotekernes services, arrangementer og generel borgerinfo præsenteres i et flot layout til biblioteksbrugerne på storskærme.

Netlydbog.dk

Lydbogservicen, Netlydbog.dk, tilbyder mere end 900 netlydbøger til voksne og børn.

netlydbog.dk

Sociale platforme

Hovedformålet med projektet Sociale Platforme er at give bibliotekerne muligheden for let at oprette og administrere virtuelle fællesskaber for deres brugere – for eksempel til en virtuel bogklub.

Ud af boksen

Ud af boksen - biblioteker i samarbejdsdrevet innovation har indsamlet og bearbejdet viden om partnerskabsarbejde og samarbejdsdreven innovation.

bygpartnerskaber.dk